A kormány megtalálta a módját, hogy újabb adókedvezményekkel támogassa a futballt

POLITIKA
2019 június 05., 05:02
comments 119

A fene se gondolta volna, hogy ez egyáltalán lehetséges, de a magyar kormánynak sikerült még kedvezőbbé tennie az Orbán Viktor legkedvesebb szórakozását a miniszterelnök úrral szemben professzionálisan űzők adózását. Ráadásul a kormány immár nem is a magyar, hanem a Magyarországon dolgozó külföldi állampolgárok adózását tette kedvezőbbé - de azért azon hazánkfiainak is kedvez, akik olyan sokra vitték, hogy nemzetközi sportszövetségektől húznak devizában denominált fizetést.

Az új, számukra nyilván kedvező szabályok szerint ugyanis 2020-tól már más pénznemben kapott fizetésekre is alkalmazható az ekho, vagyis a nemzetközi sportszövetségek magyar alkalmazottai is megtehetik, hogy a minimálbér fölött csak 15 százalék közterhet fizessenek Magyarországon. A még aktív sportolók esetén ez még kedvezőbb is lehet, mert ők egy korábbi törvénymódosítás szerint évi 500 milliós értékhatárig egyáltalán nem kell adózzanak a minimálbér fölötti rész után.

Az új rendelkezések a Magyarországon bármilyen ellátásban, díjban, ajándékban, javadalmazásban részesülő külföldi sportolóknak, sportvezetőknek, sportszövetségi dolgozóknak is, akiknek nem kell ezek után szja-t fizetniük. Ezt azzal indokolták, hogy vonzóbbá akarják tenni Magyarországot a nemzetközi sportszövetségek számára. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.