Nyerges Zsolt ajándékba adta a szolnoki uszodát a városnak, amin aztán az a felirat jelent meg, hogy „Nyerges Vízilabda Aréna”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nyerges Zsolt orbánista vállalkozó, milliárdos, Simicska Lajos egykori szövetségese, akin keresztül a Közgép átvándorolt az Orbán-körbe, főszponzorként volt jelen a szolnoki sportéletben, amikor még közpénzben dúskált a Közgép. Nyerges a Vízilabda Arénát 2013-ban Orbán Viktorral együtt adta át.

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Nyerges Zsolt, a Szolnoki Olaj KK ügyvezető igazgatója (j) kezet fog a szolnoki Vízilabda Aréna átadó ünnepségén 2013. november 16-án. Közöttük Szalay Ferenc polgármester (b3), balról Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Idén aztán bejelentette, hogy a több milliárd forintnyi sportvagyont odaadományozza Szolnok városának. Az ajándék üzemeltetése évente 1,5 milliárd forintba kerül, amit most már a városnak kellene állnia, de a kormány úgy döntött, hogy kifizeti a központi költségvetésből.

Olvasónk jelezte, hogy csütörtökön délben készítette ezt a fotót arról, hogy a vízilabda arénán megjelent egy olyan felirat, hogy „Nyerges Vízilabda Aréna”.

Fotó: olvasónk

Azóta - ahogy a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület posztja alatti kommentből kiderül - le is szedték a Nyerges szót.

Szalay Ferenc fideszes polgármester - mintha mi sem történt volna - néhány órája a Facebook-oldalán szavazást indított, hogy kiről nevezzék el az arénát, Hasznos Istvánról vagy dr. Boros Ottóról. Nyerges nincs a lehetőségek között. 

Helyi források szerint a névről a vízilabda alapítvány döntött, egy hétig volt kint a felirat, mígnem ma leszedték. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.