Hivatalos: annyit és úgy költhet kormányzati reklámra Rogán ahogy csak akar

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az az Orbán Viktor miniszterelnök által szignált rendelet, ami

egyszerűen felmenti a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló rendelet alkalmazása alól a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartózó Nemzeti Kommunikációs Hivatalt.

A szöveg szerint nem csak a  "kiemelt fontosságú kormányzati kommunikációs vagy rendezvényszervezési feladatokra vonatkozó közbeszerzések", hanem a hivatal "működésével összefüggésben álló beszerzési eljárások" is felmentést kaptak. Lényegileg megszűnhet az eddigi átláthatósága a kormányzati reklámköltéseknek. 

Megdöntötte a kormány a saját maga által felállított világrekordot.

Az, hogy egy ország reklámpiacának legnagyobb költője a kormányzat, eddig is egyedülálló volt. Cs

A magyar kormány csak az év első három hónapja alatt 15 milliárd forintot költött kommunikációra. Egy tulajdonoshoz köthető cégeknél.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.