Hivatalos: annyit és úgy költhet kormányzati reklámra Rogán ahogy csak akar

POLITIKA
2019 június 07., 18:04
comments 246

A Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az az Orbán Viktor miniszterelnök által szignált rendelet, ami

egyszerűen felmenti a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló rendelet alkalmazása alól a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartózó Nemzeti Kommunikációs Hivatalt.

A szöveg szerint nem csak a  "kiemelt fontosságú kormányzati kommunikációs vagy rendezvényszervezési feladatokra vonatkozó közbeszerzések", hanem a hivatal "működésével összefüggésben álló beszerzési eljárások" is felmentést kaptak. Lényegileg megszűnhet az eddigi átláthatósága a kormányzati reklámköltéseknek. 

Megdöntötte a kormány a saját maga által felállított világrekordot.

Az, hogy egy ország reklámpiacának legnagyobb költője a kormányzat, eddig is egyedülálló volt. Cs

A magyar kormány csak az év első három hónapja alatt 15 milliárd forintot költött kommunikációra. Egy tulajdonoshoz köthető cégeknél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.