Pert nyert a Figyelő ellen az MTA kutatója

képzavar
2019 június 07., 10:22
comments 84

Minden pontban pert nyert a Figyelővel szemben az MTA egyik kutatója, aki azért perelte be tavaly a kormánypárti lapot, mert az valótlanságokat állított a tudományos teljesítményéről, közölte a kutatót képviselő Magyar Helsinki Bizottság.

A bíróság most kimondta, hogy a Figyelő tavaly nyári cikkével megsértette Bene Márton, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának munkatársának jó hírnevét, amikor hamisan állította róla, hogy két éve semmit sem publikált. Ehhez képest másfél év alatt 12 tanulmány publikált, melyekből 6 nemzetközi folyóiratban jelent meg, és 2017-ben elnyerte az MTA TK legjobb publikációjáért járó díjat.

A bíróság a Figyelőt és kiadóját 800 ezer forint sérelmi díj megfizetésre kötelezte, és arra is, hogy a portál címoldalán adjon elégtételt neki. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.