Svéd rendőrök meglőttek egy férfit a malmöi pályaudvaron, robbantással fenyegetőzött

külföld
2019 június 10., 11:14
comments 239
photo_camera Fotó: Olvasónk / 444

A svéd rendőrség közleménye szerint rendőrök meglőttek, és ártalmatlanítottak egy embert a malmöi központi vasútállomáson, miután a férfi „fenyegetően viselkedett”. 

A pályaudvart, amely nem csak a város, de a déli országrész és a térség központi közlekedési centrumának is számít, azonnal kiürítették. 

A Reuters jelentése szerint senki nem sérült meg az ártalmatlanított férfin kívül. A rendőrség közleménye szerint a férfit kórházba szállították. 

Délelőtt 11 óra magasságában helyszínre érkeztek tűzszerészek is, akik átvizsgálják a pályaudvart esetleges bombák után kutatva. A rendőrség szóvivője szerint ezzel együtt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy terrorgyanús cselekmény történt. 

A Sydsvenskan újságírójának egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy a férfi táskájára mutogatva hangosan fenyegetőzni kezdett azzal, hogy bomba van nála. Többen valóban megijedtek, mások egyszerűen csak hülyének nézték; ezután pedig azzal fenyegetőzött, hogy fegyver van nála. Nagyjából ezt követően érkeztek helyszínre a rendőrök, és ártalmatlanították a férfit. (Euronews / Local)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.