Háromszáz cseh városban tüntettek Andrej Babis lemondását követelve

külföld
2019 június 12., 02:26
comments 61

Csehország háromszáz városában tartottak kedd este tüntetéseket Andrej Babis, a korrupciós ügyekbe keveredett miniszterelnök ellen. Prágában, ahol az Egymillió pillanat a demokráciáért nevű civil szervezet egy hete a rendszerváltás óta tartott legnagyobb, 120 ezres demonstráción követelte Babis távozását, most nem tartottak tüntetést.

Az ország háromszáz városa közül Brnóban volt a legnagyobb tüntetés, ott több ezren vonultak utcára, míg a többi városban százak tiltakoztak. Prágában a legközelebb június 23-ra terveznek óriásdemonstrációt.

A tiltakozások az ún. Gólyafészek-ügy miatt robbantak ki, a gyanú szerint uniós támogatások vándoroltak a miniszterelnök környezetéhez. A másik ok, hogy az Európai Bizottság ellenőrzése alapján készült jelentések szerint összeférhetetlen Babis politikai és vállalkozói tevékenysége, mert a kormányfőnek továbbra s jelentős befolyása van a jelentős uniós támogatásokat kapó mezőgazdasági holdingjában, az Agrofertben. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.