Háromszáz cseh városban tüntettek Andrej Babis lemondását követelve

Csehország háromszáz városában tartottak kedd este tüntetéseket Andrej Babis, a korrupciós ügyekbe keveredett miniszterelnök ellen. Prágában, ahol az Egymillió pillanat a demokráciáért nevű civil szervezet egy hete a rendszerváltás óta tartott legnagyobb, 120 ezres demonstráción követelte Babis távozását, most nem tartottak tüntetést.

Az ország háromszáz városa közül Brnóban volt a legnagyobb tüntetés, ott több ezren vonultak utcára, míg a többi városban százak tiltakoztak. Prágában a legközelebb június 23-ra terveznek óriásdemonstrációt.

A tiltakozások az ún. Gólyafészek-ügy miatt robbantak ki, a gyanú szerint uniós támogatások vándoroltak a miniszterelnök környezetéhez. A másik ok, hogy az Európai Bizottság ellenőrzése alapján készült jelentések szerint összeférhetetlen Babis politikai és vállalkozói tevékenysége, mert a kormányfőnek továbbra s jelentős befolyása van a jelentős uniós támogatásokat kapó mezőgazdasági holdingjában, az Agrofertben. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.