Négy holttestet találtak a Dunából kiemelt Hableány fedélzetén

politika
2019 június 12., 03:36
comments 32

Három áldozatot sikerült azonosítani abból a négyből, akiknek a holttestét kedden, a Dunából kiemelt Hableány sétahajó fedélzetén találták meg: két dél-koreai nőt és a hajó magyar kapitányát. A negyedik, kiskorú áldozat azonosítása még tart.

A Hableány 2019. május 29-én este süllyedt el a Margit hídnál, miután áthajtott rajta egy sokkal nagyobb szállodahajó, a Viking Sigyn. A Hableány másodpercek alatt süllyedt el, a fedélzetén tartózkodó 35 emberből csak hetet sikerült élve kimenteni. Hét áldozat holttestét még aznap kiemelték. 13 áldozat holttestét a Duna lejebbi szakaszain találták meg, volt, akit Budapesttől 75 kilométerre, Kulcsnál.

A roncsban egyelőre csak négy áldozatot találtak, de a hajó átvizsgálása is tart még. A hatóságok a Duna teljes déli szakaszán folytatják a keresést a még eltűntként nyilvántartott négy koreai áldozat után. (Via Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.