Soha nem fogyott úgy magyar állampapír, mint most

gazdaság
2019 június 12., 04:33
comments 240

Még soha nem jegyeztek úgy magyar állampapírt, mint a múlt héten kibocsátott Magyar Állampapír Pluszt, amiből egy hét alatt 529 milliárd forintnyit vásároltak az érdeklődők. "Ez minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon" - közölte az MTI-vel Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga elmondta, hogy a kormány tervei szerint 11 ezer milliárd forintra kéne nőnie a lakossági állampapír-állománynak. Most a sikeres kibocsátással már 8060 milliárd forintnyi állampapír van magyar állampolgároknál.

Varga szerint az új állampapír nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti. A kormány célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, amelyet segíthet a magyar emberek erőteljesebb szerepvállalása az adósságfinanszírozásban. Az új állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetés, amely nemcsak adómentes, hanem magas kamatozású is, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.