Kásler miniszter: A „napnyugat alkonya mellett keleten kel fel nap”

hablaty
2019 június 14., 20:12
comments 551

Meg kell őrizni a magyar identitást, a nyelvet, az egységet, a szuverenitást, a hagyományokat, a nemzeti és keresztény gyökereket, az életszemléletet, a magyar észjárást, valamint mindennek az alapját, a családot és a közösséget - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Lakitelek Népfőiskolán. 

Csányi József polgármester, Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere és Lezsák Sándor, az Országgyûlés alelnöke (b-j) átadja a több mint egymilliárd forintból kialakított egészségügyi központot Kiskunfélegyházán 2019. június 14-én
photo_camera Csányi József polgármester, Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere és Lezsák Sándor, az Országgyûlés alelnöke (b-j) átadja a több mint egymilliárd forintból kialakított egészségügyi központot Kiskunfélegyházán 2019. június 14-én Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Kásler Miklós szerint a nyugati államokban az identitás- és értékvesztés, valamint relativizmus hatására minden bizonytalanná vált. A balliberális értékrend elhiteltelenedett, de lecsapódik Európán a gyarmatosítás számos következménye is, miközben a hagyományos kereszténység jelentős teret veszített. A miniszter szerint napjainkban a „napnyugat alkonya mellett keleten kel fel nap”, vagyis a keleti nemzetek gazdasági, tudományos és kulturális téren egyaránt emelkedőben vannak. Úgy vélte, ennek oka az, hogy 

nincs identitászavaruk, céltudatosak, emlékeznek őseik tetteire és azok következményeire, vannak elképzeléseik a világról, és biztosak cselekedeteikben. 

Kásler Miklós azt hangsúlyozta, hogy minisztériuma tevékenységét a magyarság ősi erényeire, az államalkotó és nemzetépítő képességére lehet felépíteni. Ebben a munkában támaszkodni lehet az ősi és újabb kori magyar hagyományokra. Lehet bízni a nemzet lelki és testi egészségében és harmóniájában, akárcsak a keresztény hitben, a jellegzetes magyar életszemléletben, tehetségben és alkotókészségben, de a magyarságot az emberi méltóság tisztelete is mindig jellemezte. Az oktató és nevelő munka során ezeket a gondolatokat kell átadni, ezt a szemléletet kell közvetíteni - mondta az MTI tudósítása szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.