Egy ember bemászott a szennyvíztartályba, de nem jött fel, erre utánamásztak hárman, ők sem jöttek elő, mire újabb három próbálkozott, a vége hét halott

A tragédia helyszíneFotó: STR/AFP

A nyugat-indiai Gudzsarát tartományban, Fartikui településen tiszításra szorult a Darshan Hotel szennyvízgyűjtő tartálya. A rutinművelet végrehajtására egy tartálytakarító vállalkozás négy szakembere érkezett a szállodába. Miután az első bemászott a tartályba, percek teltek el, de nem jött elő és a kiabálásra sem reagált. Három vele érkező kollégája ekkor utánamászott segíteni, de ők sem jöttek vissza. A szálloda három alkalmazottja ezek után is jó ötletnek érezte, hogy simán utánuk másszanak a mélybe segítséget nyújtani. A hatóságokat csak akkor riasztották, amikor már heten hiányoztak.

A tartály nagy részét kitöltő mérgező gáz vagy pára belélegzése miatt meghalt férfiakat háromórás akcióval hozták a felszínre. 

Az ilyen esetek annyira gyakoriak Indiában, hogy egy, a kézi munkával végzett szennyvíztartály-tisztítás betiltása mellett kampányoló érdekvédelmi szervezet összesítése szerint az országban az elmúlt 10 évben majdnem 1800 fulladtak meg ehhez hasonló balesetekben.

(via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.