Kiadta a rendőrség a videót, amiben egy dunaújvárosi tini azzal fenyegetőzött, hogy késsel megöl egy szembejövőt az utcán

bűnügy
2019 június 15., 12:03
comments 360

Nyilvánosságra hozta a rendőrség azt a videót, amit egy kereskedelmi tévé újságírójának küldtek el ma, aki azonnal riasztotta a rendőrséget, hiszen azon egy férfi - mint utóbb kiderült, egy 18 éves fiú - azzal fenyegetőzött, hogy kimegy az utcára és késsel megöl egy véletlenszerűen kiválasztott járókelőt.

link Forrás

Amennyire a rövid videóból ez kivehető, a tinédzser egy rendezettnek tűnő lakásban járkálva kapcsolta be a telefonja kameráját, hogy a felvételt elindítva tétovázás nélkül bele is zendítsen azzal, hogy: 

“Én azér vagyok itt, hogy bejelentsem, hogy még ma meg fogok ölni valakit. Leszúrom, (...) az utcán, kiválasztok egy embert aszt megfogom aszt leszurom, (...) én ilyen gyerek vagyok. Nem félek se a rendőröktől, se én senkitől.”

A fenyegetőző ezután a

“Tesóm, azé ez nem baj”

szöveggel közelebbről is megmutatta a kését, hogy utána, némileg meglepő módon olyan fegyverekkel kezdjenk dicsekedni, amiket most pont nem tud megmutatni:

“Sokkoló az most nincs nálam máshol van, a boxerem is, a pillangókésem is máshol van, érted, elég ez nekem.”

A fegyverek mellett a keretes szerkesztést is kedvelő fiú a videó végén befejezésként megismételte, hogy pontosan mire is készül:

“Odamegyünk, aztán (elhúzta a kést a nyaka mellett) vége, ennyi vót.”

Mivel amikor a rendőrök egy dunaújvárosi menetrendszerinti buszon nem sokkal később elfogták a 18 éves helyi Gy. Dávidot, a ruhájában megtalálták a videón látható kést is, még az is elképzelhető, hogy halál komolyan gondolta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.