Alapítók léptek ki a Mi Hazánk Mozgalomból

politika
2019 június 16., 09:12
comments 253

A hvg.hu ír arról, hogy pár óra alatt hárman is jelezték a Facebookon, hogy otthagyják a kormánnyal feltűnően jó viszonyt ápoló, frissen gründolt szélsőjobboldali pártot, a Mi Hazánk Mozgalmat.

Mint írják, elsőnek Orbán Imre, a párt pápai szervezetének a vezetője, a Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője írta ki, hogy 

"Nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat".

Nem sokkal később Ferenczi Gábor, a párt egyik alapítója írta ki hogy távozik és a pártvezetést okolja a szakításért. Mint írta, a mozgalom "olyan súlyosan eltért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom".  A cikk szerint hasonlóan érvelt a Facebookon Bartha Barna, a ceglédi pártszervezet eddigi vezetője is, de az ő posztja azóta elérhetetlen. 

Ferenczi kilépésére cigányozással teli közleményben reagált Toroczkai László, a párt elnöke. Szerinte „Ferenczi Gábor kilépéséhez egyrészt a helyi tagság többségével való, leginkább személyes jellegű konfliktusa vezetett, amelyet a csütörtökön éjszakába nyúló Veszprém megyei taggyűlésen sem sikerült rendeznie. Másrészt nyilvánvalóan csalódást okozott számára az általa polgármesterként vezetett Devecserben elért 7%-os eredményünk”.

Legutóbb  Budaházy György mondta el egy lakossági fórumon, hogy be kell látni, a Fidesz segíti a Mi Hazánk Mozgalmat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.