Alapítók léptek ki a Mi Hazánk Mozgalomból

A hvg.hu ír arról, hogy pár óra alatt hárman is jelezték a Facebookon, hogy otthagyják a kormánnyal feltűnően jó viszonyt ápoló, frissen gründolt szélsőjobboldali pártot, a Mi Hazánk Mozgalmat.

Mint írják, elsőnek Orbán Imre, a párt pápai szervezetének a vezetője, a Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője írta ki, hogy 

"Nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat".

Nem sokkal később Ferenczi Gábor, a párt egyik alapítója írta ki hogy távozik és a pártvezetést okolja a szakításért. Mint írta, a mozgalom "olyan súlyosan eltért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom".  A cikk szerint hasonlóan érvelt a Facebookon Bartha Barna, a ceglédi pártszervezet eddigi vezetője is, de az ő posztja azóta elérhetetlen. 

Ferenczi kilépésére cigányozással teli közleményben reagált Toroczkai László, a párt elnöke. Szerinte „Ferenczi Gábor kilépéséhez egyrészt a helyi tagság többségével való, leginkább személyes jellegű konfliktusa vezetett, amelyet a csütörtökön éjszakába nyúló Veszprém megyei taggyűlésen sem sikerült rendeznie. Másrészt nyilvánvalóan csalódást okozott számára az általa polgármesterként vezetett Devecserben elért 7%-os eredményünk”.

Legutóbb  Budaházy György mondta el egy lakossági fórumon, hogy be kell látni, a Fidesz segíti a Mi Hazánk Mozgalmat.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.