Trump szerint a New York Times virtuális hazaárulást követett el

külföld
2019 június 16., 07:00
comments 134

Donald Trump amerikai elnök "virtuális hazaárulással" vádolta meg szombat este a Twitteren a New York Times című napilapot, mert utóbbi beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok megsokszorozza behatolásait az orosz informatikai rendszerekbe.

photo_camera Fotó: Jim Watson/AFP

"A New York Times hibájából az a kép fog kialakulni, hogy az Egyesült Államok jelentősen növeli kibertámadásait Oroszország ellen. Ez virtuális hazaárulás, mert nem igaz" - szögezte le az elnök bejegyzésében. Ismét azzal vádolta meg a lap újságíróit, hogy a nép ellenségei, valamint hogy korruptak.

link Forrás
link Forrás

A lap, amely rendszeresen közöl Trumpnak nem tetsző oknyomozó cikkeket, gyakran tárgya az elnök sajtóval szembeni haragjának.

A New York Times azt jelentette szombaton, hogy Washington figyelmeztetésképpen növeli behatolásait az orosz rendszerekbe, hogy Moszkva hagyjon fel hasonló akcióival az amerikai informatikai rendszerek ellen, valamint hogy súlyosabb konfliktus esetére a két ország között, fel tudjon készülni egy kibertámadásra.

 A lap által idézett, meg nem nevezett tisztségviselők azt mondták: az elnököt nem tájékoztatták a sűrűsödő amerikai műveletekről, mégpedig azért nem, mert a védelmi minisztérium és a hírszerzés "tart Trump reakciójától - esetleg megtiltja azokat -, vagy kifecsegi őket külföldi vezetőknek, mint ahogy 2017-ben beszélt egy kényes szíriai műveletről az orosz külügyminiszter füle hallatára" - írta a lap. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.