Korábbi jobbkeze szerint Simonka EFOP-pályázatokkal is trükközhetett

POLITIKA
2019 június 17., 18:52
comments 117

A Magyar Narancs vette észre Simonka György egykori bizalmi emberének Facebook-posztját, amiben a költségvetési csalással gyanúsított fideszes országgyűlési képviselő volt jobbkeze, Galló Ferenc kipakolt. A pályázatírással foglalkozó Galló két hete lépett ki a Fideszből, amit posztjában részben azzal indokolt, hogy hiába javasolta Simonkának

"hogy a bírósági ítéletig (ami lehet bármi) a parlamenti mandátumának megtartása mellett mondjon le minden politikai tisztségéről, (megyei illetve választókerületi elnök) igyekezzen tisztázni magát a vádak alól, de ne hozza lehetetlen helyzetbe a Dél-békési illetve a Békés megyei FIDESZ szervezeteket, polgármestereket, tagokat, szimpatizánsokat."

Nem tette meg. Galló szerint Simonka fél tőle, többek közt azért, mert 

"mert van egy pár barátom, akik elmondták nekem, hogy bizonyos EFOP pályázatok kapcsán mire kérte/utasította Őket MONKA. (a háttérbe húzódva természetesen, a projektek lebonyolításában részt vevő szervezetek vezetői Micimackósan fogalmazva: „G/Nyuszi rokonai, barátai és üzletfelei”) Nekik azt tanácsoltam, hogy ezt semmiképpen ne tegyék, mert ez bűncselekmény!!! A barátaim megfogadták a tanácsaimat, mert gondolkodó és tisztességes emberek, ezért nem tették meg! MONKA ezért utánuk nyúlt, fenyegetőzött, leváltott, kirúgatott… Mindenki tudja, kikről van szó!"

Galló teljes posztja:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.