Nagy Feró társaságában mondta ki Orbán: Szembe kell nézni a realitásokkal!

„Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással” - mondta Orbán Viktor a Karmelita kolostor teraszán adott fogadásán a meghívott politikusok és művészek körében az MTI tudósítása szerint.

Orbán a szerdai fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. „Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál” - mondta.

Sőt - fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez - mindketten aggódtak a szovjet katonákért, „nehogy lemaradjanak a vonatról”.

Orbán szerint a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. „Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk vagy inkább szövetségeseket?” - tette fel a kérdést Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.

A Facebookra feltöltött videó szerint Orbán és Nagy Feró csípkelődtek is egyet.

Ráirattam a meghívódra, hogy csak babos kendőben érvényes - mondja Orbán, mire Nagy Feró így válaszol a lila nyakkendőben lévő Orbánnak:

Azért valamennyire elegánsan kellett, hogy jöjjek, nem engedhetem meg magamnak a lila kendőt!

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.