Babis azt mondja, egyáltalán nem követte az ellene rendezett 250 ezres tüntetést

külföld
2019 június 24., 07:38
comments 260
photo_camera Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

Egyáltalán nem követte a vasárnapi tüntetést, a lemondás lehetősége pedig fel sem merült, mert nem csinált semmi illegálisat.

Így reagált Andrej Babis cseh miniszterelnök arra, hogy vasárnap a rendszerváltás óta legnagyobb tüntetést tartották Prágában, a szervezők szerint 250 ezer résztvevővel - éppen ellene, korrupciós ügye miatt. Babis a Lidové Noviny cseh lapnak nyilatkozott, amit az Azonnali szemlézett

Babis szerint vasárnap rengeteg támogató SMS-t és e-mailt kapott, úgy érezte, mintha választást nyerne, senki nem viszonyult hozzá ellenségesen. Szerinte a tüntetés pártján álló aktivista-újságírók terjesztenek hamis információkat, egyébként pedig a tüntetések azt mutatják, hogy mindenki elmondhatja a véleményét.

Babist azzal vádolják, hogy visszaélt a uniós támogatásokkal, és összeférhetetlenség van politikai, valamint vállalkozói szerepvállalása között .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.