Czeglédy Csaba nélkül kezdődik a Czeglédy-ügy tárgyalása

Czeglédy Csaba nélkül kezdik tárgyalni a Humán Operator Zrt.-hez kapcsolódó feltételezett bűnszervezet perét a Szegedi Törvényszéken, írja a HVG. A céget vezető Czeglédy is gyanúsított volt, de a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjelöltjeként mentességet kapott, a bíróság értelmezése szerint így az eljárást is meg kellett szüntetni ellene.

Az ügyészség ugyan fellebbezett ez ellen a döntés ellen, de a bírósági tárgyalás így is Czeglédy nélkül kezdődött, ő nincs a vádlottak között. Az ügyészség amúgy azzal gyanúsítja a diákmunkaközvetítő-céget, hogy az áfafizetési kötelezettsége csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetésének elkerülése érdekében számlázó hálózatot működtetett, ezzel 2011 óta 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. (Via HVG)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.