Hajléktalan gyerekekre omlott egy ugandai elitiskola fala

külföld
2019 június 24., 09:17
comments 16

Hat gyerek vesztette életét Kampalában, Uganda fővárosában, miután rájuk omlott a város egyik elitiskolájának fala. A gyerekek hajléktalanok voltak, az épület egyik ciszternájában húzták meg magukat.

Kampalában özönvízszerű esőzések voltak, ezektől meggyengült az épület fala, és a magukat a ciszternában meghúzó gyerekekre omlott. A hat halálos áldozat mellett két sérültje is van a tragédiának.

A baleset helyszínét jelenleg is vizsgálják a mentőegységek, mert lehet, hogy van még valaki a romok alatt. A szóvivő elmondta, hogy próbálják azonosítani a meghalt gyerekeket, és igyekeznek felkutatni a családjaikat. Egyelőre csak annyit tudni, hogy egy ideje már az esővízgyűjtőben töltötték az éjszakákat.

Luke Owoyesigire, a kampalai rendőrség helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint ez már a második hasonló baleset az elmúlt hetekben az ugandai fővárosban. A múlt hónapban öt ember halt meg, akik egy döngölt földből épült házban éjszakáztak, és szintén álmukban dőlt rájuk a fal. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.