Részben evakuálni kellett az ausztráliai Darwint egy erős földrengés miatt

külföld
2019 június 24., 05:35
comments 26

Részben ki kellett üríteni a legészakibb ausztrál nagyváros, Darwin városközpontját egy erős földrengés miatt. A 7,2-es erősségű rengés epicentruma a várostól hétszáz kilométerre északra, a Banda-tengerben volt. Az epicentrumhoz jóval közelebbi Kelet-Timorból egyelőre nem érkeztek jelentések károkról és áldozatokról.

link Forrás

Darwinban a beszámolók szerint kilengtek az épületek a földrengéstől. A szemtanúk beszámolói szerint a rengés jól érezhető volt, még az asztalok is táncoltak. Nagyobb károkról és sérülésekről viszont még nem érkeztek jelentések. "Érzésre két rengés volt. Elsőre csak egy kicsi, ami után a fiam be is jött, hogy mi történik. Aztán egy kis szünet után jött egy nagyon nagy, és az egész hely rázkódott" - mesélte Leah Potter a Guardian ausztrál kiadásának.

link Forrás

Az ausztrál földtani intézet szeizmológusa, Jonathan Bathgate tájékoztatása szerint a 7,2-es erejű rengést valamivel dél előtt észlelték. A rengés hipocentruma 200 kilométeres mélységben volt. Tájékoztatásuk szerint nincs cunamiveszély.

link Forrás

(Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.