Vagyonadót követelnek a legnagyobb amerikai milliárdosok

Egy nyílt levélben amerikai milliárdosok egy csoportja arra szólította fel a demokrata és a republikánus elnökjelölteket, hogy a szupergazdagokra kivetett vagyonadóval kezeljék az egyenlőtlenségeket és a klímaváltozás által okozott kihívásokat. Az aláírók között ott van a Facebook alapítója, Chris Hughes, Soros György, Abigail Disney és  Molly Munger, Charlie Munger lánya is. De a  Hyatt hotellánc tulajdonosai is aláírták.  Szerintük a leggazdagabb 1 százalék egytizedét kellene megadóztatni. 

A levélben kikötötték, hogy egyik jelölt mellett sem kampányolnak, mindössze annyit mondta, hogy a vagyonadó segíthet a klímaválság kezelésében, egyenló feltételeket teremt, segít a gazdaságnak és erősíti a demokratikus szabadságot. Ugyanakkor külön kiemelték az elnökségért induló Elizabeth Warren javaslatát, aki külön adót vetne ki azokra, akiknek 50 millió dollárnál nagyobb a vagyonuk. 

Felidézték  Warren Buffettnek arra a kijelentésére, miszerint rá alacsonyabb kulcsok vonatkoznak, mint a titkárára.  (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.