Alkalmi nehézségnek nevezte a magyarországi orvoshiányt Gulyás Gergely

POLITIKA
2019 június 27., 12:00
comments 287

A Magyar Hang tett fel kérdéseket a kormányszóvivő tájékoztatón Gulyás Gergely miniszternek a magyar orvoshiányról, egészen pontosan azzal kapcsolatban, hogy a héten egy érsebész orvos halála miatt összeomlott a fővárosi ellátás, illetve, hogy a traumatológusok szervezet is jelezte, hogy súlyos működési zavarok vannak, miközben Kásler Miklós miniszter arról beszél, hogy szám szerűen hatezerrel több orvos dolgozik ma Magyarországon, mint 2010-ben. Az ellentmondásokkal kapcsolatban Gulyás azt válaszolta, hogy

„az egy ténykérdés, hogy mennyi orvos dolgozik ma Magyarországon, ezzel kapcsolatban szám szerű adat áll rendelkezésre, a miniszter úr a kormányülésen is elmondta, hogy ma valóban több ezer orvossal is többen teljesítenek ma Magyarországon szolgálatot. Az ön által említett alkalmi nehézségek, azok lehetnek egészségügy szervezési kérdések, de szerintem az orvoslétszám az egy olyan objektív adat, amit nem tud megcáfolni egy-egy átmeneti, az egészségügy területén előálló nehéz helyzet.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.