Környezetbarát fém szívószál okozta egy szerencsétlenül járt angol nő halálát

külföld
2019 július 09., 22:03
comments 289

A műanyagszívószálak az elmúlt években szimbólumai lettek a környezetszennyezésnek, és valóban kevés feleslegesebb egyszerhasználatos tárgy létezik, ami nem lebomló anyagból készül. 

Nem véletlen, hogy az utóbbi években McDonald's-tól a Starbucksig a nagy fogyasztói láncok közül többen is jelezték, hogy mielőbb kivezetik ezek használatát. Ezzel párhuzamosabban egyre divatosabbak lettek a rozsdamentes fém szívószálak. 

Viszont most a Telegraph cikke arra figyelmeztet, hogy ezek sem veszélytelenek ám. A dél-angliai Poole városában elhunyt egy 60 éves asszony, miután megszédült a konyhában, és elesett. Elena Struthers-Gardner fém szívószálat használt, méghozzá úgy, hogy azt egy pohárfedőn keresztül rögzítette a pohárhoz. Miután viszont elesett, a fémszívószál átszúrta a szemét, és végzetes agysérülést okozott. 

A halottkém jelezte is a brit lapnak, sose használjunk fém szívószálat úgy, hogy azt a pohárhoz, vagy bödönhöz rögzítjük. Mert úgy ölni tud. 

Elena Struthers-Gardner  díjnyertes zsoké volt, de viszonylag fiatalon egy baleset után gerincsérülést szenvedett, ami miatt később gyakran elveszítette egyensúlyát, és összecsuklott. Alighanem ez történt a végzetes baleset előtt is. 

Férje, aki otthon volt a baleset pillanatában, azonnal hívta a mentőket, de a nő másnap belehalt sérüléseibe. Szervezetében nem találtak alkoholt. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.