Terhes nőket és gyerekeket mészároltak Pápua Új-Guineában

külföld
2019 július 10., 07:55
comments 133

Erőszakos törzsi villongások robbantak ki Pápua Új-Guinea Hela tartományában, a jelentések szerint legalább 24-en, köztök legalább két terhes nő és több gyermek is életét vesztette a törzsi mészárlásokban.

Hétfőn 16 nőt és gyereket, köztük két terhes asszonyt kaszaboltak le törzsi mészárlásban a Pápua-Új Guinea-i Karidában.
photo_camera Hétfőn 16 nőt és gyereket, köztük két terhes asszonyt kaszaboltak le törzsi mészárlásban a Pápua Új-Guinea-i Karidában. Fotó: Pills Pimua Kolo / Facebook

A helyi EMTV jelentése szerint vasárnap hét embert - négy férfit és három nőt - mészároltak le Munima faluban, hétfőn pedig Karidában kaszaboltak halálra 16 nőt és gyereket - köztük két terhes nőt.

A karidai áldozatokról egy helyi tisztviselő, Pills Pimua Kolo az egészségügyi minisztériumtól képeket is közölt a Facebookon.

Marape miniszterelnök, aki a térségből származik, a Hagui, Okiru és Liwi törzsekhez tartozó fegyvereseket vádolta a mészárlással. "Fegyveres bűnözők, lejárt az időtök" - üzente nekik, a gyilkosok felelősségre vonását ígérve.

Marape közleményében a kormány tehetetlenségére is rámutatott. Mint írta, a négyszázezer lakosú tartományban mindössze hatvan rendőr van, ami "szépségtapasznak" se elég.

Pápua Új-Guinea hegyvidéki területei a világ legelmaradottabb részei közé tartoznak. Sok faluba út se vezet, így itt még bőven törzsközösségi körülmények között élnek egymással rivalizáló csoportok. A környéken gyakoriak a törzsi villongások, amiket határviták, egymás kárára elkövetett erőszakos bűncselekmények robbantanak ki. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.