Úgy húzta ki a két őr az ájult utast a metrókocsiból a Deákon, végig a padlón, mint egy zsák krumplit

Létezik olyan iskola - a spártaiaké is ilyen volt például - ami szerint a betegeket, sebesülteket és magatehetetleneket nem érdemes pátyolgatni, mert az nem vezet sehová. A jelek, illetve egy, a budapesti metróban, a Deák térre befutó egyik szerelvényben készült friss videó szerint a BKV biztonsági őrei is ennek az iskolának a hívei.

Olvasónk, X. békésen utazott kedden a 3-as metróval, amikor már csak azt konstatálta, hogy az egyik utastársa valamitől rosszul lehetett, mert láthatólag elvesztette az eszméletét. X. azt nem tudta, hogy a férfi mitől került ilyen állapotba, hogy részeg-e, beteg vagy nem bírta a meleget, azt viszont annál jobban látta, hogy milyen módszerrel viszik ki a kocsiból a peronra. Ilyennel:

A továbbinduló szerelvényből olvasónk még annyit látott, hogy a férfi a kivonszolását követően szerencsére fel tudott ülni.

Az ügyről megkérdeztem a BKV-t, akik - a videó megnézése után - olyan választ adtak, amiből az sugárzik, mintha a látványban nem lenne semmi rendkívüli. Külön felhívnám a figyelmet a "távolítottak el" kifejezés megejtően őszinte használatára:

"Ma délután, 14.55-kor, a Deák téri M3-as metróban a biztonsági őrök egy magatehetetlen férfit távolítottak el a Nagyvárad tér felé közlekedő, E5-ös metróvonat 6046-os kocsijából. Később a férfit a metróügyeleteshez kísérték, mentőt hívtak hozzá, akik el is vitték."

(A válaszban szerepelő "ma" e hét keddjét jelenti.)

Update:

A BKV cikkünk megjelenését követően újabb reakciót küldött, benne azzal az információval, hogy az utas részeg volt. Erről szóló friss cikkünket itt olvashatod.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.