Megszavazta a parlament az alternatív oktatást ellehetetlenítő törvényt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megszavazta a parlament a köznevelési törvény módosítását, amiről kritikusai azt mondják, ellehetetleníti az iskolakötelezettségüket magántanulói státuszban vagy az alternatív oktatási rendszerben teljesítő tanulókat és családjaikat. A Fidesz szerint ez nem igaz, lényegi változást nem is hoz a módosítás.

A Semjén Zsolt által beterjesztett módosító elfogadása ellen pénteken délelőtt néhány tucatnyian tüntettek a Kossuth téren, de a parlament fideszes többségét ez nem hatotta meg.

A javaslat egyébként a Fidesz és KDNP szavazataival ment át a parlamenten, a jelenlévő ellenzékiek nemmel szavaztak, egy fideszes, Horváth László, tartózkodott.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.