Orbán: Sohasem lehet tudni, mire jó egy barátság

Kína és Magyarország barátságát és megbízható partnerségét méltatta Orbán Viktor miniszterelnök és Vang Ji kínai külügyminiszter budapesti tárgyalásukon – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A péntek délután a Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy idén ünnepeljük a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulóját, ami Magyarország története szempontjából is egy jelentős esemény. (Rákosi kommunista diktatúrája ekkor vette fel a kapcsolatot Mao kommunista diktatúrájával.)

Szerinte ez azt a leckét hordozza, hogy sohasem lehet tudni, mire jó egy barátság: 70 évvel ezelőtt a magyarok nem gondolták volna, hogy milyen nagy jelentősége lesz ennek a kapcsolatnak.

Ennek oka Kína fantasztikus fejlődése az elmúlt évtizedekben – mondta a miniszterelnök, aki azért dolgozik, hogy ez a barátság minél hosszabb legyen.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A 70. évforduló jelentőségét Vang Ji kínai külügyminiszter is méltatta, azt mondta, Magyarországot baráti országnak és megbízható partnernek tekintik, amivel a kölcsönös tisztelet és megértés alapján a jövőben is szeretnék fejleszteni kapcsolataikat. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.