Záporok, zivatarok, viharos szél: ennyit a hétvégéről

időjárás
2019 július 12., 16:47
comments 123

Túl sok szabadtéri programot ne tervezzen senki: az Országos Meteorológia Intézet előrejelzése szerint nem ez lesz az idei nyár legjobb hétvégéje. Azt írják, már péntek éjszaka, aztán főként hajnaltól érkezik egy záporos, zivataros csapadékrendszer, ami fokozatosan kelet felé helyeződik.

Szombaton napközben záporok, zivatarok várhatók, helyenként felhőszakadással,

néhol 60-70 km/h-t meghaladó széllel és jégesővel.

Intenzívebb zivatarokra a Dél-Dunántúlon élők számíthatnak, északon, északkeleten viszont jobb esély mutatkozik a lokális nagyobb mennyiségű csapadékra, felhőszakadásra. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Vasárnap aztán néhol lesz napsütés is, de ezt sehol sem merik biztosra ígérni. Az északi, északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon nagy területen erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.