Egy hivatalos irat szerint Vajna Tímea Andy Vajna örököse

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A G7 arról ír, hogy egy nemrég leadott, áprilisi keltezésű okirat alapján Vajna Tímea, Andy Vajna özvegye az örököse a januárban elhunyt filmügyi biztosnak, akik óvatos becslések szerint is több tízmilliárdos vagyont hagyott hátra. 

Vajna Tímea egy, a TV2 csoport eladásához kapcsolódó dokumentumot írt alá férje örököseként, és hagyatéka kedvezményezettjeként. 

Vajna TímeaFotó: botost/444.hu

Andy Vajna hagyatékát az Andrew G. Vajna Revocable Trust kezeli. A gazdasági lap szerint nem kérdés tehát, hogy az ebben az alapban felhalmozott vagyon Vajna Tímeát illeti meg. A kérdés valójában az, hogy mekkora is ez a vagyon, ugyanis a cégbirodalmat a filmbiztos az elmúlt években többször is átszervezte. A vagyonkezelőt Vajna Tímeán kívül Andy Vajna egykori üzlettársa Samuel R. Falconello kezeli. 

A G7 szerint Vajna öt éve még minden vagyonát az említett bizalmi vagyonkezelőben tartotta. Ekkor kerültek birtokába a kaszinókoncessziók, amik viszont egy offshore-hálózaton keresztül kapcsolódtak a vagyonkezelőhöz. A sűrű politikai támadások miatt Vajna végül egy ettől független holdingba, az AV Investments-be pakolta át magyarországi érdekeltségeit, a TV2-től a Nobu éttermen át a Rádió1-ig. A vagyonkezelő ettől még nem ürült ki teljesen, de a magyarországi eszközök felett már nem rendelkezett. 

De volt még egy fordulat a történetben: Andy Vajna halála előtt ismét átvariálta a céghálót, és a magyarországi érdekeltségeit az offshore-hátterű amerikai Cinergi Pictures Entertainmentbe szervezte ki, amely cég fele pedig az akkor alapított AV Perfekt Kft.-hez került.

Tisztán látni pedig azért nehéz innentől kezdve a vagyon pontos hollétéről, mert az offshore-ba bújtatott Cinergi mellett ennél a cégnél január óta nem látszik mozgás; az AV Perfekt még éves beszámolóját se adta le, sőt papíron a cég jelenleg is az elhunyt Vajna tulajdonában áll. 

De a TV2 eladásához mellékelt dokumentum alapján az látszik valószínűnek, hogy a vagyonelemekből valamennyi biztosan az Andrew G. Vajna Revocable Trustnál maradt, vagy oda került vissza, így Vajna Tímea a jelek szerint milliárdos nagyságrendű vagyont örökölt. A fő kérdés az, hogy mekkorát, és hogy mennyit tud erről maga Vajna Tímea, akiről épp kedden írtuk meg, hogy egyre kétségbeesettebben árulja Lamborghinijét az Instagramon.  (G7)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.