Kilőtt oroszlán teteme felett csókolózott a kanadai házaspár, tombolnak az állatvédők

ÁLLAT
2019 július 17., 11:29
comments 447

Jelentős online felháborodást váltott ki az a kép, amit egy edmontoni házaspár, Darren és Carolyn Carter posztoltak ki néhány napja, miután részt vettek egy szervezett vadásztúrán a Kalaháriban. Darren és Carolyn kilőttek egy oroszlánt, majd az állat teteme felett csókolózva pózoltak:

link Forrás

„Kőkemény meló a kalahári napon: egy hatalmas oroszlán. (...) Nincs ahhoz hasonló érzés, mint levadászni a dzsungel királyát”

 - írták többek közt a képek alá.   

A fotókat egy trófeavadászattal egybekötött szafarit működtető dél-afrikai társaság, a Legelala Safari osztotta meg oldalán, de olyan felháborodást váltott ki, hogy azóta a honlap, és az ahhoz tartozó Facebook-profil is elérhetetlenné vált. 

A trófeavadászatok ellen kampányoló egyik szervezet alapítója szerint az ilyen szafarikban az állatokat kifejezetten azzal a célzattal tenyésztik, hogy kiszolgálják a vadászatra érkező szupergazdag vadászok igényeit. 

Egy egyszerű túra nagyjából 2400 fontba, szűk 1 millió forintba kerül, de az oroszlánvadászatok ennél sokkal borsosabbak, és csak külön kérésre szervezik meg őket a Legelalában. 

Az eset nyomán a Mirror brit bulvárlap kampányt is indított a trófeavadászat ellen, és azt kérik a kormánytól, hogy ne engedélyezzék az ilyen állati trófeák beszállítását Nagy-Britanniába. 

A házaspár, akik közül a férfi egyébként maga is állatok kitömésével foglalkozik, nem akarta kommentálni a fotót a lap megkeresésére sem. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.