Költségvetési csalással vádolják Méhkerék fideszes polgármesterét

bűnügy
2019 július 18., 02:50
comments 174

Vádemelésig jutott a méhkeréki iskola uniós forrásokból támogatott bűnmegelőzési programjának ügye, írja a Magyar Narancs csütörtöki számában megjelent cikk alapján az Index. Az ügyről még 2015-ben írtunk. Magáról a programról nem volt mit, az ugyanis nem valósult meg, legalábbis az iskolában, ahol papíron zajlott, semmit sem tudtak róla. Az ügyben akkor a helyi és az országos hatóságok egymásnak is ellentmondó összevisszaságokat beszéltek arról, hogy igenis volt program, csak azt a helyi polgármester szerint nem az iskolában folytatták, az illetékes minisztérium szerint viszont dehogynem ott, ráadásul hibátlanul. Csak hát az iskolában, mint már említettük, nem tudtak róla, hogy náluk ilyen program zajlott volna, pláne hibátlanul.

Tát Margit, Méhkerek költségvetési csalással vádolt fideszes polgármestere, akit talán még az őszi választás előtt bíróság elé állíthatnak.
photo_camera Tát Margit, Méhkerek költségvetési csalással vádolt fideszes polgármestere, akit talán még az őszi választás előtt bíróság elé állíthatnak. Fotó: Tát Margit / Facebook

Az ügyben egy helyi pedagógus Juhász Péter Igazmondó Alapítványának segítségével feljelentést tett, a hatóságok pedig így, négy év után már el is jutottak a vádemelésig, merthogy ők is arra jutottak, hogy a program nemhogy egyszerre két helyen nem zajlott egy időben, hanem sehol. A Gyulai Járási Ügyészség vádemelése szerint Tát Margit, Méhkerék fideszes polgármestere akarta megszerezni a bűnmegelőzési programra kapott 31 millió forintot.Az a Tát Margit, aki ősszel újra a Fidesz jelöltjeként indulhat a polgármesterségért.

"Tát Margit elsőrendű vádlott a támogatási szerződés aláírásakor fennálló valós - az írásban lefektetett megtévesztő nyilatkozatától eltérő - szándéka az volt, hogy a legfeljebb 31 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást az engedélyezett felhasználási cél megvalósítása nélkül jogtalanul megszerezze, és azt más, az eljárás során ismertté nem vált célra fordítsa" - áll a Magyar Narancs csütörtöki számában ismertetett vádiratban. A bíróság tájékoztatása szerint a tárgyalást még nem tűzték ki, talán őszre várható, amikor az önkormányzati választás is lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.