Európa a nyár második nagy hőhullámával küzd

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Idén júniusban, szokatlanul korán érkezett meg az első nagy hőhullám Európában, így most, július közepén, amikor megszokottabb, Nyugat-Európa már az év második nagy hőhullámával küzd. Dél-Franciaországban már rekordok is dőlnek, Bordeaux-ban kedden 41,2 fokot mértek, 0,5 fokkal többet, mint az eddigi legmelegebb július 23-án, 2003-ban.

Az előrejelzések szerint Európa-szerte rekordok dőlhetnek meg a következő napokban.

Az ENSZ meteorológiai világszervezete szerint ezek a hőhullámok "a klímaváltozás jelei". A szervezet szóvivője, Clair Nullis szerint "mint már júniusban is láthattuk, ezek egyre gyakoribbá válnak, egyre korábban kezdődnek, és egyre intenzívebbek is lesznek. Ez nem egy olyan probléma, ami majd elmúlik".

A hőség az elrőejelzések szerint elsősorban Nyugat-Európát, azon belül is főleg Franciaországot, Belgiumot és Hollandiát sújtja majd, de Nagy-Britannia déli részén, Németországban, Ausztriában, Csehországban és Magyarország nyugati felén is nagy hőségre számíthatunk.

Szinte elviselhetetlen lesz a hőség Spanyolországban is, csak ott ez kevésbé szokatlan. A helyi meteorológia mindenesetre vörös riasztást adott ki Zaragoza térségére, ahol júniusban a hőség már hatalmas erdőtüzeket okozott. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.