Majdnem coming outolt egy brit focista, de végül visszarettent

futball
2019 július 24., 05:44
comments 50

Törölte magát a netről a twitterező, aki állítása szerint a brit másodosztályban, a Championshipben játszó homoszexuális futbalista. @FootballerGay szerdára ígérte, hogy felfedi a kilétét, de végül meggondolta magát. "Nem vagyok elég erős ehhez" - írta, mielőtt törölte volna a fiókját.

Korábban azt írta, hogy szerdán sajtótájékoztatón fedi fel kilétét, miután tweetek sorában részletezte tapasztalatait. Kedden viszont végül csak azt közölte ötvenezer követőjével, hogy meggondolta magát. "Csúfoljatok bárhogy, alázzatok és csúfoljatok, sokan fognak is, ezen nem változtathatok. De nem vagyok elég erős ehhez. Csak emlékezzetek rá, hogy nekem is vannak érzelmeim. Coming out nélkül persze senkit nem tudok meggyőzni az ellenkezőjéről, de ez nem kamu. Olyat nem tennék" - írta.

A névtelenségét így megőrző focistát - akiről a korábbi közlései alapján azt feltételezik, hogy 23 évesnél fiatalabb, másodosztályú játékos lehet - Gary Lineker, az angol válogatott egykori legendás csatára, a világ egyik leglegendásabb twitterezője is támogatásáról biztosította. Nagy-Britanniában ezidáig egyetlen férfi futballista vállalta fel melegségét, Justin Fashanu még 1990-ben coming outolt. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.