18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

„Egyáltalán nem sajnálom” - mondta a kutyáját a kocsija mögött büntetésből kötélen húzó nő a haldokló állat fölött állva

bűnügy
2019 augusztus 06., 09:01
comments 984
link Forrás

„(...) ha el tud oda menni a büdös picsába (...) majd gondolod, hogy a hátamon hozom.”

Ezzel - vagyis a kutyája szökésével - indokolta egy 68 éves nő az őt az 5413-as úton megállító másik autósnak, hogy az elkóborolt állatot miért kötötte egy bálamadzaggal a kocsija után, majd húzta maga után büntetésből kilométereken át olyan sebességgel, hogy az állat már képtelen volt futva követni. Amikor a másik autós megállította, a kutya már képtelen volt felállni, csak vonszolódott az oldalán a kocsi után, a mancsai pedig véresek voltak. 

“Foglalkozz a családoddal!”

- javasolta később a nő a másik autósnak, hogy utána így beszéljen a borzasztó kínzásról, az akkor már félholt kutya véres, mozdulatlan, de még éppen lélegző teste fölött állva:

“(...) egyáltalán nem sajnálom (...) mert nincs szüksége neki, hogy elmenjen.”

Mindez abból a Facebookon terjedő videóból derül ki, amit a nőt megállító, majd az ügyében bejelentést tevő autós készített.

Bíró Brigitta a Mancs a kézben Kutyamentő Alapítványtól így írta le a történteket egy fb-posztban:

„Egy állatvédelemben teljesen laikus ember pillantotta meg, amint ezt a szerencsétlen kutyát vonszolja a kocsi mögött. A kutya már nem lépett, húzta a kocsi a szinte élettelen testet.....azonnal megállította és számon kérte mit művel. Szóváltásba keveredtek, kiderült, hogy a kutyus elszökött, ezért mérte rá ezt a kínt....ezután mindkét fél feldúltan távozott. Eljutott hozzám az info Pastrovics Anitán keresztül s azonnal nyomozásba kezdtünk fotó alapján hogy ki ez a nő. Rövid időn belül ki is derült s azonnal rendőrt hívtam, akinek az esetet felvázoltam s indultak is a helyszínre Anitával. Közben én szerveztem a kutyus kórházi ellátását s imádkoztam, hogy még időben legyünk. Az eset és a helyszínre érkezés között alig telt el pár óra, de a nyomorult addigra elásta a szerinte már halott kutyát.

A rendőrségi feljelentést megtettük, a kutya kihantolása és boncolása megtörtént.”

A police.hu cikke megerősíti a sztorit:

„Lakossági bejelentés érkezett 2019. augusztus 5-én reggel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton. A nyomozás során kiderült, hogy az 5413-as számú úton az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az egyenruhások helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult. A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.