Megfellebbezi a Honvéd az UEFA döntését a botrányos romániai meccs után

futball
2019 augusztus 06., 10:30
comments 221
link Forrás

A Budapest Honvéd kedden fellebbezést nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői döntésével szemben, amelyben elutasította a klub óvását, amit a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtezőn történt botrányos események miatt adott be - tudósított az MTI a klubtulajdonos Mendelényi Dániel sajtótájékoztatójáról.

A mérkőzés hosszabbításának utolsó percében összetűzés alakult ki a játékosok között, majd egy hanggránát olyan közel ért földet a játékvezető mellett, hogy sérülést okozott neki, és nem tudta folytatni a bíráskodást. A mérkőzést végül tizenegyesrúgásokkal mégis lejátszották, és a hazaiak jutottak tovább.

Mendelényi arról beszélt, hogy elképzelhető, hogy „ezt a mérkőzést nem a Budapest Honvéd nyeri meg”, de attól még igazuk lehet, és mindenképp szeretnék elérni, hogy a Craiova súlyosabb büntetést kapjon.

A meghozott ítélet szerint a továbbjutott Craiovának 60 ezer eurót kell fizetnie, és három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania.

Ugyanitt Kun Gábor ügyvezető igazgató közölte, hogy időközben a Honvéd ellen is eljárást indítottak szurkolói rigmusok miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.