Korrupció vádjával őrizetbe vették az előző kormány kabinetminiszterét Mexikóban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A mexikói bíróság elrendelte az előző elnök kabinetminiszterének őrizetbe vételét, mivel felmerült, hogy köze lehet a közpénzek eltűnéséhez. Rosario Robles korábban szociális fejlesztésekért felelős államtitkár, majd a mezőgazdasági, vidék- és városfejlesztési államtitkárságot vezette, de ő volt Mexikóváros első női polgármestere is.

Rosario RoblesFotó: ESPECIAL/NOTIMEX

Az ügyészség most azzal vádolja, hogy a hivatali ideje alatt 5 milliárd peso (~74 milliárd forint) tűnt el egy jóléti programból. Robles ugyanakkor tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az új elnök, Andres Manuel Lopez Obrador a kampányában nagy hangsúlyt fektetett a korrupció elleni harcra, ezért ez az ügy nagyon fontos lehet az elnöksége szempontjából. Az elnök szerint ez az ügy meghatározhatja, hogy az előző kormány többi tisztségviselője is gyanúba keveredik-e. Ugyanakkor a bíróságra bízza, hogy eldöntsék, mi lesz a következő lépés. (Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!