A Miniszterelnökség államtitkára összerakta: a baloldal a klímatémán keresztül "is csak a társadalom mesterséges átalakításán, és a nemzetállamok lebontásán ügyködik"

2019 augusztus 15., csütörtök 8:52
317

"Az éghajlatváltozás hatásai egyre többeket érintenek közvetlen közelről, így az emberek többet foglalkoznak vele. (...) Így ma már nem csupán a kutatók és a szakemberek kis köreit érintő témáról van szó, hanem az ügy közéleti témává vált," mondta a Figyelőnek adott interjújában a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. Orbán Balázs hozzátette: 

"ahogy az lenni szokott, a politikai haszonlesők is megjelentek e téren, akik nem a probléma megoldásában, hanem a hisztériakeltésben érdekeltek, ahogyan a bevándorlással kapcsolatban is tette a baloldal."

Orbán meg is nevezte azt a három okot, amiért a baloldal szerinte "rárepült" a témára:

  • "a klímatémán keresztül a bevándorláspárti baloldal kritizálni tudja a nemzetállamokat, mondván: lokális szinten nem lehet kezelni ezeket a globális problémákat."
  • Az államtitkár szerint mára a baloldali témák kiüresedtek. "Így mára a kizsákmányolt munkásosztályról a kizsákmányolt bolygóra" került át. 
  • "Harmadrészt: a baloldal a klímaváltozás témakörével akarja megteremteni a saját legitimitását, s mint nemzetek felett álló, globális birodalmi kormányzás vezető ideológiájával kíván fellépni vele."

Kijelentette: a migráció támogatására is felhasználná a témát a baloldal, 

"hiszen ennek az egész kérdésnek az örvén is az éghajlatváltozással sújtott területeken élő Európába áramlást, nem pedig a helyben maradását támogatják."

Az államtitkár összevetette a baloldali és a jobboldali zöldpolitika különbségeit is:

  • szerinte "míg a baloldali zöldpolitika ezen az ügyön keresztül is csak a társadalom mesterséges átalakításán, és a nemzetállamok lebontásán ügyködik, nem hatékony nemzetközi egyezményeket, és hangzatos látszatmegoldásokat propagál,
  • addig a konzervatív zöldpolitika a közösségeken, az ösztönzésen és a környezetért való felelősségvállaláson alapszik."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt