A Miniszterelnökség államtitkára összerakta: a baloldal a klímatémán keresztül "is csak a társadalom mesterséges átalakításán, és a nemzetállamok lebontásán ügyködik"

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Az éghajlatváltozás hatásai egyre többeket érintenek közvetlen közelről, így az emberek többet foglalkoznak vele. (...) Így ma már nem csupán a kutatók és a szakemberek kis köreit érintő témáról van szó, hanem az ügy közéleti témává vált," mondta a Figyelőnek adott interjújában a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. Orbán Balázs hozzátette: 

"ahogy az lenni szokott, a politikai haszonlesők is megjelentek e téren, akik nem a probléma megoldásában, hanem a hisztériakeltésben érdekeltek, ahogyan a bevándorlással kapcsolatban is tette a baloldal."

Orbán meg is nevezte azt a három okot, amiért a baloldal szerinte "rárepült" a témára:

  • "a klímatémán keresztül a bevándorláspárti baloldal kritizálni tudja a nemzetállamokat, mondván: lokális szinten nem lehet kezelni ezeket a globális problémákat."
  • Az államtitkár szerint mára a baloldali témák kiüresedtek. "Így mára a kizsákmányolt munkásosztályról a kizsákmányolt bolygóra" került át. 
  • "Harmadrészt: a baloldal a klímaváltozás témakörével akarja megteremteni a saját legitimitását, s mint nemzetek felett álló, globális birodalmi kormányzás vezető ideológiájával kíván fellépni vele."

Kijelentette: a migráció támogatására is felhasználná a témát a baloldal, 

"hiszen ennek az egész kérdésnek az örvén is az éghajlatváltozással sújtott területeken élő Európába áramlást, nem pedig a helyben maradását támogatják."

Az államtitkár összevetette a baloldali és a jobboldali zöldpolitika különbségeit is:

  • szerinte "míg a baloldali zöldpolitika ezen az ügyön keresztül is csak a társadalom mesterséges átalakításán, és a nemzetállamok lebontásán ügyködik, nem hatékony nemzetközi egyezményeket, és hangzatos látszatmegoldásokat propagál,
  • addig a konzervatív zöldpolitika a közösségeken, az ösztönzésen és a környezetért való felelősségvállaláson alapszik."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.