Karácsony levelet ír Tarlósnak, hogy hogyan képzeli el a vitájukat

POLITIKA
2019 szeptember 11., 10:58
comments 298

Peregnek tovább a fejlemények egy esetleges főpolgármesteri vitával kapcsolatban. miután Karácsony Gergely kihívta Tarlós Istvánt vitázni, a főpolgármester az ATV-nek azt mondta

„Én csak arról értesültem tegnap, hogy általában egy ilyen vita lehetőségét vetette fel valaki, érdekes körítéssel. Már korábban is azt válaszoltam, hogy elvileg ilyet lehet mérlegelni. Most csak annyit mondtam ugye, amennyit most is tudok mondani, hogy persze, de hát a másik térfélen pattog a labda. Gondolom, hogy van valami elképzelésük, hogy ezt mégis hogy képzelik, milyen feltételekkel azon kívül, hogy ülve, állva, fekve, élve vagy halva, mert ennél többet nem hallottunk. Tehát a másik térfélen pattog a labda. Semmit nem tudunk a feltételekről”.

Karácsony erre a Facebookon írta meg, hogy akkor ezek szerint Tarlós is belement a vitába, és felvetette, hogy ez legyen szeptember 30-án az Átriumban. Majd szerdán a Mérce beszámolója szerint egy sajtótájékoztatón további részleteket is elárult. Például, hogy akkor is hajlandó a vitára, ha Tarlós hozza a "fideszes szárnysegédeit", utalva ezzel vélhetően Berki Krisztiánra, Puzsér Róbertre és Thürmer Gyulára. 

Karácsony kitért azért arra is, hogy mivel reálisan vagy Tarlós vagy ő nyerheti meg a választást, fontos lenne egy vita kettejük között is. Elmondta azt is, hogy még ma levelet ír Tarlósnak, melyben részletesen leírja, hogy milyen vitára gondol, és reméli, a főpolgármester nem próbál meg majd a feltételek mögé bújni. Arról, hogy a korábbi választások előtt Tarlós István hogyan állt a vitákhoz, nemrég részletesen is írtunk

Frissítés: Karácsony Gergely azóta nyilvánosságra is hozta Tarlósnak írt levelét, íme:

Az elmúlt napokban tett nyilatkozatai megerősítettek abban, hogy kettőnk vitájára vonatkozó kihívásom elérte Önt. Hogy kiáll-e velem vitázni, az valójában egyszerű, eldöntendő kérdés – igen vagy nem –, az Ön válasza azonban homályosra sikeredett. Megismétlem hát: legyen Tarlós–Karácsony-vita! Tartozunk a budapestieknek azzal, hogy a két esélyes főpolgármester-jelölt face to face, ki-ki alapon vitázzon a város jövőjéről.

Azok után, hogy az Önnel kötött paktumra hivatkozva Orbán Viktor főminisztere nyíltan megzsarolta és megfenyegette a budapestieket, a vita immár kötelessége Önnek.

Legutóbbi nyilatkozatában mintha a vita részleteit hiányolta volna, íme, a javaslatom:

  • legyen kettőnk vitája október 5. és 9. között, válasszon napot, főpolgármester úr
  • helyszínnek javaslom az Átriumot, de várom az Ön javaslatát is
  • a vita szóljon a város állapotáról, a város jövőjéről és a budapestieket legjobban érdeklő kérdésekről, mint például: egészségügy, lakhatás, közlekedés, környezetvédelem
  • adjunk lehetőséget a médiának a vita közvetítésére
  • a vitában legyen mód a programunk kifejtésére és ezek ütköztetésére
  • a moderátorra vonatkozóan várom főpolgármester úr javaslatát

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.