Megállíthatatlanul hömpölyög az állami pénz Schmidt Mária közalapítványához

gazdaság
2019 szeptember 11., 08:47
comments 98

A napi.hu összesítette a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség által közzétett, 2019. április-júniusi időszakra vonatkozó szerződéseinek listáit.

Mint a válogatásukból többek között kiderül, ebben a ciklusban

  • Habsburg Ottó hagyatékának jelentős részét kezelő alapítvány működésének támogatására 2019-ben is 400 millió forint jutott.
  • a 2022-as férfi kézilabda Eb-re készülő új budapesti sport- és rendezvénycsarnok előkészítési feladataira 3,034 milliárdot kapott a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.
  • az Áder János köztársasági elnök által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 499 millió forint támogatást kapott.
  • a Schmidt Mária vezette, nemrég megpuccsolt (!) Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) a rendszerváltozást ünneplő 30 éve szabadon emlékév programjainak előkészítésére és első szakaszának megvalósítására 471 milliót költhetett, az ünnepségsorozat teljes költségvetését három évre és 12 milliárd forintra tervezte a kormány.
  • ezen kívül a Kertész Imre nevét viselő intézet 2019-es működésének és feladatának ellátására 650 millió forint támogatást kapnak, és ők felelnek az új Puskás Ferenc stadionban a Puskás-kiállítási központ megvalósításáért is, erre 3,886 milliárd forint költségvetési pénzt költhetnek el.
  • és például a Köves Slomó kezdeményezésére 2012 novemberében létrehozott Tett és Védelem Alapítvány mintegy 525 millió forint állami támogatáshoz jutott az "Európai Tett és Védelem Liga" létrehozására Budapesten és Brüsszelben. Mint a napi.hu írja, a kormány 2020-tól évi 500 millió forinttal dotálja a magyarországi zsidó civil szervet európai szintű antiszemitizmus elleni küzdelmét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.