Az orosz és az észak-koreai állami hírügynökség közösen küzdene az álhírek ellen

Együttműködési megállapodást kötött az orosz TASS, illetve az észak-koreai KCNA. A két autoriter állam hírügynökségének vezetői Phenjanban találkoztak a hét elején, és többek között arról tárgyaltak, hogyan tudnának több segítséget nyújtani egymás „újságíróinak”.

Az észak-koreai fél részéről Kim Chan-gwang elmondta, hogy az együttműködés egyik központi eleme a dezinformáció elleni fellépés volt. Mint Kim fogalmazott, egyre gyakrabban futnak bele abba, hogy információkat tévesen jelenítenek meg a sajtóban, és muszáj fellépni a kamu hírek ilyen terjedése ellen. Szerinte a KCNA ésa  TASS közös erővel kell fellépjenek a jelenséggel szemben. 

Egy másik találkozón az orosz állami hírügynökség vezetőit a külügyminisztérium egy magasrangú tisztviselője fogadta, aki elmondta, Phenjan alapvetően elégedett azzal, ahogy az orosz sajtó tisztességesen és objektíven számol be az észak-koreai vezetés céljairól, illetve az USA és az Észak-Korea között kitört konfliktusról. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.