Németh Szilárd: A polgármestereknek a Magyar Honvédséggel együtt kell védeniük a városokat

háború
2019 október 09., 11:38
comments 395

Olyan polgármesterekre, olyan képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek együttműködni a Magyar Honvédséggel

– mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd azt mondta, az elmúlt időszakban az országot járta, hogy beszámoljon a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról. Több egykori katonavárosban is járt, amiket a „Gyurcsány-, Juhász-, Vadai-ámokfutásnak köszönhetően” felszámoltak.

Németh szerint a Magyar Honvédség garantálja, hogy az a város, ami helyőrséggé tud válni, a legbiztonságosabb város lesz az országban.

Szerinte a települési önkormányzatok és a Magyar Honvédség között több mint 100 évre visszatekintő, sokrétű, az egész társadalmat átfogó kapcsolat van, ennek 3 területét emelte ki.

  1. Az I. világháborúval kapcsolatban a kormány hirdetett egy programot a települések tulajdonában lévő temetőkben található hadisírok rendbetételéről. A több mint 2 milliárd forint értékű pályázati programban több mint 240 önkormányzattal vették fel a kapcsolatot, és a honvédség, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakmai irányítása mellett megújulhattak a katonasírok. Ehhez a sikeres együttműködéshez kellett az önkormányzatok akarata is.
  2. Kedden tartották Szentkirályszabadján a honvédség új logisztikai raktárbázisának alapkőletételi ünnepségét. A beruházás 6 hektáros területen, 10,5 milliárd forintból valósul meg, a tervek szerint jövőre el is készülhet a központ.
  3. Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség, fontos, hogy olyan polgármesterek legyenek a települések élén, akik komolyan gondolják, hogy megőrizzék annak biztonságát.
photo_camera Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Németh Szilárd a legnagyobb katonavárosnak nevezte Budapestet, és azt mondta, Tarlós István főpolgármester és a Magyar Honvédség kapcsolata kiváló.

Az államtitkár szerint Tarlós személye garancia a biztonságra, hiszen azt sem kockáztatja meg, hogy „bevándorlóvárossá, bevándorló-fővárossá” tegye Budapestet.

(Ez egyébként a Fidesz egyik központi hazugsága.)

Kérdésre válaszolva azt mondta, a honvédség, de az emberek is azt tapasztalják, hogy van különbség kormánypárti és ellenzéki vezetésű városok között. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.