Görögországnak már fizetnek a hitelezők, hogy pénzt adhassanak

külföld
2019 október 10., 06:42
comments 118

Alig nyolc éve Görögország csődbe ment, aminek következményeként csak rendkívül drágán tudott pénzhez jutni a piacokon. 2011 végén, 2012 elején a tíz éves görög államkötvények hozama a 35%-ot is meghaladta.

Mostanra nagyot fordult a világ. A Bloomberg jelentése szerint a háromhónapos görög államkötvények szerdán zárult jegyzése során 487,5 millió euró értékben sikerült -0,02 százalékos negatív kamatozással három hónapos államkötvényeket értékesíteniük.

Magyarán nyolc évvel azután, hogy még 35 százalékos kamatra voltak csak hajlandók hitelezni Görögországnak, a befektetők most már fizetni is hajlandók azért, hogy görög állampapírban tarthassák a pénzüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.