Balmazújvárosban a Fidesz nemcsak a focicsapatot siratja, hanem a polgármesteri címet is

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem sikerült visszaszereznie a Fidesznek Balmazújváros irányítását. Akkor veszítették el, amikor letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali vesztegetés elfogadása miatt Veres Margitot. Az időközi választást meglepetésre Hegedüs Péter nyerte, megelőzve a Fidesz által támogatott jelöltet. 

Fotó: Hegedüs Péter/Facebook

A váltás legnagyobb vesztese az addig tejben-vajban-önkormányzati lakásokban fürösztött focicsapat lett. Hiába kértek ugyanis plusz támogatást a várostól, Hegedüs a kért pénzt - elődjétől eltérően - nem biztosította, mert nem akarta csődbe vinni a várost. A klubot kizárta az MLSZ, a Fidesz emiatt a polgármesterre mutogatott. 

De a jelek szerint a balmazújvárosiak egyáltalán nem bánták, hogy így alakult. Hegedüs 64,66 százalékot kapott, fideszes kihívója, Koroknai Imre 35,34-et. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.