Egy parlamenti válaszból derült ki, hogy nyomoznak Borkai ügyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője intézett kérdést a parlamentben a Belügyminisztériumhoz a Borkai-ügyről. Kérdésében felsorolta Borkai és a közelmúltban nyilvánosságra került szexvideóban szereplő győri vállalkozók korrupciógyanús ügyeit, és azt kérdezte, indult-e nyomozás ezekben az ügyekben.

Az interpellációra Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt, aki elmondta, nyomozás folyik az ügyben, de éppen emiatt további tájékoztatást nem adott. Az államtitkár elmondta azt is, hogy Varju szavaival ellentétben „Magyarországon senki nem áll a törvények felett”, a rendőrség minden ügyben elfogulatlanul nyomoz. Ugyanakkor a botrányban szerepelnek olyan önkormányzati ügyek is, amikbe a Belügyminisztérium és a rendőrség nem tud beleszólni.

Varju szerint eddig pont az látszott Magyarországon, hogy a rendőrség és az ügyészség védelmet nyújt a Fideszhez közelálló embereknek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.