Gajda Péter: Nem kap Lackner Csaba semmilyen pozíciót

POLITIKA
2019 november 08., 16:56
comments 86

Ma írtunk róla, hogy Kispest szocialista polgármestere nem kisebb feladattal bízta meg a drog- és korrupcióbotrányban érintett, az MSZP-ből a balhé miatt kizárt Lackner Csabát, mint a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöki pozíciójával. Csütörtökön a kispesti önkormányzat alakuló ülésén, amikor Lackner átvette a megbízólevelét, az Index beszámolója szerint anyázás, fütyülés, „Add vissza, Csabi”-skandálás és „kokaincsászár”-ozás közben történt meg a hivatalos aktus.

Aztán azt írta a Mérce, hiba történt, a szavazó képviselők elé egy rossz lista került, ugyanis az újabb, mindenki által átbeszélt listán már nem szerepelt Lackner neeóve. A momentumos képviselők is egy másik listát ismertek, mint amit aztán végül megkaptak. Az Index megkereste Gajda Pétert, aki megerősítette a Mérce által írottakat, és azt mondta, „valóban nem ez volt az előterjesztői szándék, nem kap Lackner Csaba semmilyen pozíciót”.

Hozzátette, hogy egy alelnöki pozíció semmilyen plusszal nem jár, plusz pénzzel sem, „annyi, hogy ha nincs ott az elnök, akkor ő vezeti le az ülést. Ettől ennek még lehet egy rossz optikája”, mondta Gajda.

A tervek szerint Lackner bizottsági helyét egyébként Paróczai Anikó, momentumos képviselő veszi majd át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.