Normafánál több mint 200 fát vágnak ki, hogy legyen hely a parkoló autóknak

Budapest
2019 november 08., 16:01
comments 203

Magas kőriseket és 250 négyzetméternyi cserjést irtanak ki, a kivágott fákat nem kell pótolni - írja a 24.hu.

Értesüléseik szerint összesen 220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy a Natura 2000-es területen parkolót alakítsanak ki. A fák pótlására nem kötelezték az önkormányzatot. A kormányhivatal a favágás elvégzésének véső határidejét 2020. február 28-ában határozta meg. A parkolót a „Normafa kapuja” nevű fejlesztés keretében alakítják ki.

A XII. kerületi önkormányzat a portál kérdésére azt válaszolta, meg akarják szüntetni azt az állapotot, hogy hétvégenként a látogatók a járdán vagy természetvédelmi területeken parkolnak szabálytalanul. Azt is írták a 24.hu-nak, hogy a cél az, hogy a látogatók kisebb része parkoljon a hegyen, ezért a Normafa Síháznál, a védett erdőterületen lévő parkolót és a buszfordulót megszüntetik.

Válaszuk szerint az érintett terület nem erdőövezet, besorolása szerint közlekedési terület, amelynek egy része már most is parkolóként üzemel. Ráadásul az egyesített parkoló megvalósulásával az Eötvös út legfelső, közel 200 méteres gépkocsiforgalomtól elzárt szakaszát szintén visszaadják a látogatóknak, és az új Eötvös utat a Távcső utcával párhuzamosan, az egykori Hotel Olimpia helyén megvalósuló park vonalától a Konkoly-Thege Miklós útig alakítják ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.