A KDNP kilép a Néppártból, ha "helytelen lesz az irány"

POLITIKA
2019 november 23., 09:19
comments 202

Elhagyják a pártcsaládot, ha nem jó az irány, szögezte le a kereszténydemokrata párt politikusa, Nacsa Lőrinc a HírTV-ben. Az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán megválasztott új pártelnöktől, Donald Tusktól elvárják, hogy "valós válaszokat adjon a most felmerülő európai sorskérdésekre." Nacsa Lőrinc kijelentette: 

"ha továbbra is a balratolódást, vagy a bevándorlás pártiak felé nyitást képzeli el az Európai Néppárt jövőjének, akkor az szerintünk egy helytelen irány, aminek nem feltétlenül van értelme továbbra is a részesének maradni. Ha viszont egy erős jobboldali, kereszténydemokrata és egyébként a jobboldal felé nyitott pártcsaládot képzel el, akkor természetesen van maradásunk.”

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy volt-e alkalma beszélni Donald Tuskkal Zágrábban, Nacsa Lőrinc úgy válaszolt, hogy

"nagyon rövid alkalommal, egy folyosói találkozás, köszöntés."

Ki lehetett abból olvasni valami?

Abból kevesebbet, inkább az udvariasság keretei között zajlott.

A KDNP Európai Parlamenti képviselőit amúgy nem érinti a Fidesz kizárás körüli hercehurcája. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.