Az Origo leleplezte Karácsonyt: 2 hónappal a megválasztása után a mocsok lett úrrá a Blaha Lujza téren

Budapest
2019 december 19., 14:45

Elképesztő leleplező anyagot tett le az asztalra az Origo Fidelitasból érkezett munkatársa, Bordács Bálint. Mint írja: „Vizeletfoltok, utcán alvó emberek, szemeteszsákok, kosz és rendetlenség - döbbenetes képeket készítettünk a Blaha Lujza téren. Karácsony Gergely programjában tiszta és rendezett tereket és utcákat ígért a budapestieknek, ehelyett a Demszky-korszakra emlékeztető módon kezd lecsúszni a város.”

Azt írja: „Egyre több helyről lehet hallani, és egyre több helyen látni, hogy az önkormányzati választás óta a város - a Demszky-korszakra emlékeztető módon - ismét elkezdett lezülleni. Vizeletfoltok, utcán alvó emberek és szeméthegyek mindenhol - nagyjából ez lehet a benyomása az átlag budapestinek az elmúlt hónapokban.” „Budapest egyik legforgalmasabb tere, a Blaha Lujza tér döbbenetesen néz ki: kosz és mocsok uralja a teret” – zárul a tényfeltáró cikk.

A cikk végén fotók is vannak a Blaha Lujza térről, ami a cikk sugalmazása szerint Tarlós István főpolgármestersége alatt egy gyönyörű, rendezett tér volt, talán az ország legszebb köztere. A fotók sajnos sokkal előnyösebbek, mint amilyen a valóság.

A gyönyörű Blaha Lujza tér még Tarlós István főpolgármestersége idején.
photo_camera A gyönyörű Blaha Lujza tér még Tarlós István főpolgármestersége idején. Fotó: Botos Tamás / 444)