Hátba szúrta iskolatársát egy 13 éves esztergomi lány

bűnügy
2020 január 03., 07:59

Életveszélyesen megsebesítette iskolatársát egy 13 éves lány egy esztergomi gyermekotthonban. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 13 éves gyanúsított 2019. december 29-én 17 óra 30 perc körül az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül, egy alkalommal, 11,5 centiméter pengéjű késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint emiatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottat igazságügyi gyermekpszichiáter is vizsgálta, megállapításai szerint a bűncselekmény elkövetésekor „rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással”, vagyis büntethető az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A gyanúsított ellen amúgy a bűncselekmény elkövetése idején már folyamatban volt egy eljárás felfegyverkezve elkövetett rablás miatt. Ezért az ügyészség kezdeményezte a Tatabányai Járásbíróságnál a gyanúsított letartóztatását, amit a bíróság egy hónapra a bűnismétlés és a tanúk befolyásolásának veszélyére tekintettel el is rendelt. (Via Ügyészség)