Közveszélyokozás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség az óbudai tűz után

bűnügy
2020 január 13., 16:53

A rendőrség nyomozást rendelt el a vasárnapi, óbudai tűzeset körülményeinek kiderítése érdekében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Vasárnap 18 óra 20 perckor Budapesten, a III. kerületben, a Dinamó utcában egy lakóépületben tűz keletkezett, amelynek következtében több lakó- és melléképület is kigyulladt.

A tűzvizsgáló elsődleges véleménye alapján felmerült a szabálytalan kályhabekötés lehetősége, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság közveszélyokozás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. 

Korábban az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője arról tájékoztatott, hogy öt épületben keletkezett tűz, amelyek közül négy lakóingatlan. Az egyikben a lángok több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Mindennek nyomán az összes épület, amelyekben kilencen éltek és öten éppen otthon tartózkodtak, lakhatatlanná vált, egy ember pedig áramütést szenvedett - közölte Kolozsi Péter.

A szakemberek a földön fekvő nagyfeszültségű vezetéket áramtalanították, a tűzoltók pedig tűzvizsgálati eljárást indítottak - mondta korábban a helyettes szóvivő.