Kizárják az MSZP-ből az önkormányzati képviselőt, aki javasolta, hogy a fideszes polgármester háromszoros jutalmat kapjon

POLITIKA
2020 január 14., 09:42

„A törökbálinti képviselő-testület működésével kapcsolatban a mai napon megjelent hírek és a részemre elküldött bizonyítékok alapján ezúton kívánom megerősíteni: az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten. Éppen ezért a mai napon kezdeményeztem Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás törökbálinti MSZP-s önkormányzati képviselő párttagságának felfüggesztését és az MSZP-ből történő kizárását” - olvasható Tóth Bertalan, az MSZP elnökének Facebook-oldalán.

A posztban Tóth arról ír, hogy a mai napon megismert bizonyítékok alapján biztosra vehető, hogy „Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás magatartása ellentétes az MSZP politikai céljaival, törekvéseivel - amelyek a települések fideszes uralom alól történő kiszabadítására irányulnak -, és szöges ellentétben áll az MSZP és az ellenzéki pártok kommunikációjával, politikájával és céljaival. Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás a magatartásával óriási károkat okoz a Fidesszel szemben álló erőknek, ami elfogadhatatlan”.

Ahogy arról ma reggel írtunk, Törökbálinton nyíltan összeállt a Fidesz és az MSZP, és lebénult a képviselő-testület. Ugyanis hiába nyert az önkormányzati választásokon újra a város fideszes polgármestere, Elek Sándor, a 12 fős testületben két fős többsége van az ellenzéknek. Elvileg. Ugyanis az egyik ellenzéki, Szentmiklósi-Tóth Tamás szavazataival a Fideszt támogatja, így patthelyzet alakult ki. 

A helyi MSZP és a fideszesek szövetsége nem új keletű, tavaly augusztusban írtuk meg, hogy a törökbálinti ellenzék egyik tagja lebukott, ugyanis az összefogás titkos kampányanyagát Google Drive-ról megosztotta a fideszes kampány irányítójával. A szivárogtató egy bizonyos Kun Anna volt, aki később ki is ugrott az ellenzéki együttműködésből és a fent említett szocialista vezetővel, Szentmiklósi-Tóth Tamással együtt külön indultak el a választáson. Szentmiklósi-Tóth végül kompenzációs listáról jutott be a testületbe.

A szocialista képviselő az új testületben azonnal nyilvánvalóvá tette, merre húz. Nem támogatta azt az ellenzéki beadványt, ami szorgalmazta, hogy a város működjön átláthatóbban, a 2019. december 18. ülésen pedig több fideszes képviselővel együtt indítványozta, hogy a fideszes polgármester havi bruttó illetménye háromszorosának megfelelő összegű jutalmat kapjon.